(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bramborový guláš s uzeninou a lečem
Potřebné ingredience
5 brambor * 1 větší cibule * 4 stroužky česneku * menší sklenička zeleninového leča (nebo mražené nebo čerstvá rajčata a papriky nebo konzervu leča s klobásou - to je nejlepší! :-)) * papriková klobása * 20 dkg slovenského či jiného točeného vepřového salámu nebo silných párků * hlíva nebo žampiony (nemusí být) * 2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu * mletá paprika 2 lžíce * pálivá paprika 1 lžička * 1 lžíce gulášového koření * 1 lžíce mletého kmínu * 3 lžíce majoránky
Postup přípravy
Na tuku (nejlépe sádlo) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a salám. Smažíme cca 5 minut. Pak posypeme paprikou a kmínem, přidáme na kostky nakrájené brambory, případně houby a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené (asi litr vody). Přidáme bujón a majoránku cca 2 lžíce. Pokud budeme dávat čerstvou zeleninu, přidáme už teď, pokud lečo hotové, dáme ho do hrnce až po 10 minutách vaření.
Po cca 15 minutách si v 1,5 dcl vody rozmícháme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a zahustíme guláš, můžeme zahustit i starým chlebem - cca 2 krajíce nakrájet nadrobno, ještě 10 minut povaříme, přidáme lisovaný česnek a zbylou rozemnutou majoránku. zahustit samozřejmě možno i hotovou kupovanou jíškou, používám tmavou od Knorru a na toto množství dávám 10 lžic.
Podáváme s chlebem, dle chuti můžeme přidat i zakysanou smetanu buď na talíři, nebo rovnou do guláše.
Po cca 15 minutách si v 1,5 dcl vody rozmícháme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a zahustíme guláš, můžeme zahustit i starým chlebem - cca 2 krajíce nakrájet nadrobno, ještě 10 minut povaříme, přidáme lisovaný česnek a zbylou rozemnutou majoránku. zahustit samozřejmě možno i hotovou kupovanou jíškou, používám tmavou od Knorru a na toto množství dávám 10 lžic.
Podáváme s chlebem, dle chuti můžeme přidat i zakysanou smetanu buď na talíři, nebo rovnou do guláše.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
11. 5. 2013, 2:40
mňam, mňam